Anne Soldaat

Daryll-Ann - Verloren zonen

“Ik heb er nooit spijt van gehad dat ik met Daryll-Ann zo abrupt ben gestopt. Spijt vind ik zo’n kansloze emotie,” zegt Jelle Paulusma een kleine tien jaar na dato. “Het heeft ook totaal geen zin om het na tien jaar alsnog proberen uit te praten. De meeste mannen zijn sowieso niet goed in staat een open gesprek te voeren.”

Daryll-Ann - Pop, country, rock, groovy

Gladde praatjesmakers met voorgekookte verhalen lopen er in de rock ’n’ roll meer dan genoeg rond, maar er zijn weinig popmuzikanten die zo ontzettend veel en zulke lange stiltes kunnen laten vallen als de beide voormannen van Daryll-Ann. “Maar,” zo klinkt het tijdens de nazit meesmuilend, “het waren wel veelzeggende stiltes.”

GEM - Hongerig als een jager

'Hunters Go Hungry' heet het nieuwe album van GEM, een titel ontleend aan een Amerikaanse tv-serie. “Ik noteerde het in mijn tekstboek," zegt Maurits Westerik. "Na verloop van tijd werd het een soort watermerk. Ik voelde steeds sterker: ik moet op jacht naar nieuwe muziek, en ook naar mezelf eigenlijk. Ik had geen band meer, maar wel enorme honger.”

Jelle Paulusma - California Spirit

"It ticks a lot of boxes, heet het in het Engels. En in mijn geval geldt: It ticks almost all of my boxes," zo verklaart Jelle Paulusma zijn liefde voor de Californische hippiemuziek. "De schoonheid van The Beach Boys bijvoorbeeld staat haaks op de goorheid van Jefferson Airplane."

Anne Soldaat - California Dreamin'

Vijf jaar na zijn vertrek uit Daryll-Ann maakte hij in West Hollywood, afslag Sunset Boulevard een parel van een popplaat. Op 'In Another Life' durft Anne Soldaat eindelijk ook zichzelf te zijn. “Voor mij was het bijna een therapeutische stap om uit die veilige donkere hoek te komen.”

Abonneer op RSS - Anne Soldaat