Chuck Prophet

Fender Telecaster - Meer voor mannen

De Fender Telecaster was speciaal gemaakt voor country, maar bleek net zo geschikt voor rock en blues. In de popmuziek blijft deze elektrische oergitaar tot op de dag van vandaag veelgebruikt. In zesenzestig jaar is er aan het oorspronkelijke ontwerp niets veranderd en waarom ook? Om met Chuck Prophet te spreken: “Perfectie valt nu eenmaal niet te overtreffen.”

Chuck Prophet - Geluksgitaar

“De Fender Telecaster valt onmogelijk te verbeteren. Wat hebben ze sinds de jaren vijftig al niet geprobeerd aan te passen. En telkens weer keerden ze terug naar het oorspronkelijke ontwerp,” zegt Chuck Prophet. “Het instrument is het Zwitserse zakmes onder de elektrische gitaren: alles wat je nodig hebt, zit erop en eraan.”

Chuck Prophet - Groeten uit Dystopia

Chuck Prophet lijkt voor eeuwig veroordeeld tot de kleinere zalen, al blijkt er wel voldoende animo voor zijn ‘verknipte soul-country-rock’ om er een duurzame carrière op na te kunnen houden. “Na dertig jaar kun je dan toch moeilijk van een gebrek aan succes spreken. En in alle bescheidenheid: van mijn lichting doen er maar bitter weinig mij dit na.”

Chuck Prophet - Wilde fantasieën

Billy The Kid luidde zijn bijnaam als de vlijmscherpe gitarist van Green On Red, de rootsrockgroep die medio jaren tachtig uit de losse pols de klassieker 'Gas Food Lodging' maakte. Eenmaal op eigen benen ontwikkelde hij een soort verknipte soulcountryrock, die gaandeweg werd opgeluisterd met digitale instrumenten en organische strijkers.

Abonneer op RSS - Chuck Prophet