David Bowie

Spoon - Voor onbepaalde tijd

De nieuwe Spoon moest haast wel tegenvallen. 'They Want My Soul' kon immers niet beter, zo scheen het. Maar nee, 'Hot Thoughts' blijkt ronduit verbluffend: avontuurlijk, op het experimentele af, sonisch even kunstig als ongepolijst, tegelijkertijd melodieus en groovy. Kortom, indierock voor en door gevorderden.

Anna Calvi - Overgeleverd

“The biggest thing since Patti Smith,” zo trompetterde ambientpionier en überproducer Brian Eno over haar. Behalve intimiderend mooi blijkt Anna Calvi in het gewone leven ook ontwapenend klein, frêle en timide, al valt het met die schuchterheid eenmaal in gesprek eigenlijk best wel mee. "Als ik muziek zou maken zoals ik praat, geloof ik niet dat het zou werken."

Schepsel

“En, wat vind je van de nieuwe Bowie?” Niemand die vraagt of je ’m al hebt, iedereen gaat er voetstoots vanuit dat ook jij het ding subiet hebt aangeschaft. Waarmee 'The Next Day' weleens de meest geslaagde comeback in de pophistorie zou kunnen wezen. Plus het bewijs dat géén marketingcampagne kennelijk de effectiefste marketingstrategie is.

Culture Club - Het ABC van Boy George

Hoewel hij met Culture Club al ruim een jaar in een achtbaan zit, toont Boy George zich verbazingwekkend genoeg nog helemaal niet dolgedraaid. Toegegeven, hij gedraagt zich een beetje balorig, maar misschien maakt juist dat hem zo ontwapenend. En dat ABC bij wijze van interview weet hij best te appreciëren, sterker zelfs: het blijkt een kolfje naar zijn hand.

Susanna Hoffs - De ban van de Bangles

“Shocking Blue!” klinkt het zo blij als een kind wanneer ze bij het openscheuren van het pakje als eerste het gezicht van Mariska Veres ziet. “Te gek. Die had ik nog niet op cd.” Waarmee het ijs meteen gebroken blijkt voor Susanna Hoffs, die gedurende de tweede helft van de jaren tachtig wereldfaam verwierf als boegbeeld van de Bangles.

Abonneer op RSS - David Bowie