Eels

Ongeloof

Ach ja, dat waren nog eens tijden, die barre jaren tachtig. Want stonden we toen niet aan de vooravond van de nucleaire holocaust? De toekomst van ons allemaal stond op het spel, al zagen we ons eigen einde toch vooral als iets futuristisch.

Eels - Eenzame wolf

"Het is niet prettig voor anderen om te moeten omgaan met iemand die constant in oorlog met zichzelf leeft," zegt Mark Everett, de man achter Eels. "Daarom moet je vertrouwen in jezelf zien te krijgen. En het moet je geen donder kunnen schelen wat anderen zoal over jou denken. Per slot van rekening weet niemand beter dan jijzelf waar je mee bezig bent."

Domino

Onlangs heb ik bij een heus antiquariaat in, of all places, San Antonio, Texas nog eens een een ouderwetse lp op de kop getikt: 'Crush' van Orchestral Manoeuvres In The Dark. Aangeschaft vanwege de fraaie Edward Hopper-achtige hoes, want niet alleen gaat het zelfs volgens de liefhebbers van synthipop om een mislukt album.

Eels - Altijd ontevreden blijven

Na tien jaar maakt Mark Everett de tussenbalans op van zijn werk met de groep Eels, waarin hij onverbloemd en toch niet larmoyant zijn ellendige zelf bezingt. Romantiseer je eigen kommer en kwel, luidt zijn credo, want dat is misschien wel de enige manier om je er doorheen te slaan.

Abonneer op RSS - Eels