Henk Koorn

Hallo Venray - Neil Young Undercover

"Waar Jimi Hendrix als gitarist aanvalt, stelt Neil Young zich open voor wat er al aan de hand is en daar reageert hij dan op, zo lijkt het wel. Mijn stijl van spelen is van begin af aan in die geest," zegt Hallo Venray-voorman Henk Koorn over zijn muzikale jeugdheld. "Solo? Nou, zie maar wat je doet.”

Hallo Venray - Geloof in eigen zaak

Carrière najagen en ambitie nastreven laten zich in de wilde wereld van de rock ’n’ roll binnen de kortste keren licht met elkaar verwarren, zij het kennelijk niet door Henk Koorn, de voorman van Hallo Venray. “Mainstream of underground, het maakt me niet zo gek veel uit waar ik in opereer, zo lang ik maar doe wat hout snijdt voor mezelf.”

Tijdloos

Twintig jaar geleden konden ze wel een zonnebril opzetten, zo stralend zag de toekomst er voor Hallo Venray uit. Al bij verschijnen gold 'The More I Laugh, The Hornier Due Gets!' als een Nederrockklassieker in de dop, maar zo mooi als toen zou het nooit meer worden.

Hallo Venray - Bubbling under band

"In een popland als Nederland word je snel afgelost, dat weet je gewoon, dus je houdt er rekening mee dat het succes even onverwacht inzakt als het is opgekomen," zegt Hallo Venray-voorman Henk Koorn. "Dan ben je weer even helemaal terug bij af, maar in die positie kun je wel alles doen wat je wilt - al zou ik dat sowieso zijn blijven doen."

Hallo Venray - Gaan als de brandweer

Zo gauw hij met Hallo Venray voor een publiek staat, verdwijnt alle schroom gelijk sneeuw voor de zon. Dan gaat Henk Koorn, zeker op het heetst van de avond, als een dwaas tekeer en wil hij zich in een dolle bui voor de toegift wel eens verkleden als stewardess.

Dispuut

Teksten moeten bovenal goed klinken en Neil Young nu bezat het zeldzame talent om mooie woorden uit de lucht te plukken en die vervolgens op welluidende wijze achter elkaar te zetten.

Abonneer op RSS - Henk Koorn