Linda Thompson

Uitzicht

Het optreden van Randy Newman veertig jaar geleden in de Eindhovense stadsschouwburg begon pas om middernacht en wij mochten ons ruim voor aanvang melden om ‘de zingende Mark Twain’ te helpen met het doden van de tijd. En aldus geschiedde: het was – geen idee meer hoe lang – meer hangen dan praten.

Teddy Thompson - Uit zijn schulp

Hij is de zoon van Richard & Linda Thompson, het legendarische koningskoppel van de Britse folkrock, al valt dat aan zijn muziek bepaald niet af te horen. Liefst zes jaar kostte het Teddy Thompson om met een tweede album op de proppen te komen. “Ik word constant heen en weer geslingerd tussen groot zelfvertrouwen en diepe twijfel.”

Richard Thompson - Als in de Middeleeuwen

“Eigenlijk verschil ik niet eens zó veel van een troubadour uit de Middeleeuwen," zegt Richard Thompson. “Ik doe een stad aan, er komt wat volk op me af om naar mijn verhalen te luisteren en de volgende dag begeef ik me weer op weg naar een volgende stad."

Linda Thompson - Zeventien jaar later

“Ik ben er helemaal klaar voor, dus kom maar op,” schalt Linda Thompson vanuit Londen door de hoorn. Om zich vervolgens kordaat en tegelijk joviaal door een half uurtje vragen heen te werken, waarbij ze een toon aanslaat alsof er sprake is van een vertrouwelijk gesprek.

Abonneer op RSS - Linda Thompson