Ray LaMontagne

Ethan Johns - Beter laat dan nooit

“Ik voelde geen enkele behoefte mijn liedjes met anderen te delen. Ik deed het enkel en alleen voor mezelf. Het was een private, bijna sacrale bezigheid. Ik vond het genoeg om het te doen”, zo verklaart succesproducer en multi-instrumentalist Ethan Johns zijn late debuut als uitvoerend artiest.

Stephen Stills - Captain Manyhands

In een kleedkamer van het Amsterdamse Concertgebouw zit Stephen Stills achter een vleugel de blues te spelen – met leren handschoenen aan. Als hij er na een tijdje genoeg van heeft, gaat hij languit op de grond liggen, een beetje in zichzelf giechelend. Hij oogt als een levend lijk. Luttele uren later wacht hem de wereldpremière van zijn groep Manassas.

Ray LaMontagne - Een late roeping

"Het heeft behoorlijk lang geduurd voordat ik uit mijn schulp durfde te kruipen," zegt Ray LaMontagne. "Het moeilijkste vond ik nog om vanuit het diepst van mijn ziel te zingen. De moed is me heel wat keren in de schoenen gezonken. Dan moest ik mezelf er even flink van langs geven, zodat ik het tenminste weer opnieuw ging proberen."

Ray LaMontagne - De pijn van het zijn

Wat een oud voorhoofd voor iemand van midden dertig. En dan die verzonken ogen in dat lichtelijk verweerde gelaat met die volle baard. Dat hij gekleed ging in een uitgerekte gebreide trui en een afgedragen spijkerbroek maakte het beeld compleet. Ray LaMontagne oogde alsof hij zojuist rechtstreeks van een tractor of een steiger was gestapt.

Abonneer op RSS - Ray LaMontagne