Thé Lau

Afscheid

Mattheus Josephus Lau, roepnaam Thé, voorman van The Scene, geboren op 17 juli 1952, overleed op 17 juni jongstleden. Ruim een jaar eerder had hij publiekelijk zijn naderende dood aangekondigd, daarna ving al gauw het afscheid nemen aan.

Thé Lau - In een cocon

Met De Dijk en Tröckener Kecks vormde The Scene gedurende de eerste helft van de jaren negentig de Grote Drie van de Nederlandstalige rock. Sindsdien kalfde de populariteit langzaam af en was het eigenlijk wachten op het moment dat voorman Thé Lau voor zichzelf zou beginnen. “Eerlijk gezegd voel ik me niet helemaal serieus genomen.”

Henny Vrienten - Een zeker vakmanschap

"Eigenlijk vind ik het wel fijn om lange periodes in mijn eentje te werken. Die afzondering heb ik ook nodig, anders functioneert mijn brein niet optimaal," zegt Henny Vrienten in zijn thuisstudio. "Ik ben zeer gedisciplineerd. De neiging om te lanterfanten ken ik helemaal niet. Ik ben een braaf katholiek jongetje, dat doet wat men van hem verwacht.”

Thé Lau - Nabij de kust

We zitten op het terras van zo’n onvervalst Amsterdams volkscafé, waar je als wildvreemd gezelschap van een der stamgasten door de joviale gastvrouw prompt wordt aangesproken met een sappig ‘schat’. In de namiddag mag Thé Lau hier graag een biertje komen drinken, want op die uren vindt hij deze kroeg aan de Houthaven nu eenmaal op d’r best.

Abonneer op RSS - Thé Lau