Auditie

Oktober 2012

“Bij hem verloopt elke opnamesessie weer totaal anders”, zegt David Hidalgo. “Geen idee hoe hij het voor elkaar krijgt, maar zo blijft de creatieve spanning er wel mooi in.” Na het toch wat maniëristische Together Through Life en het curieuze Christmas In The Heart liet Bob Dylan hem ook voor het inmiddels wereldwijd de hemel ingeprezen Tempest optrommelen om zijn podiumgroep in de studio te komen versterken.

Tijdens de auditie, een jaar of drie geleden, moest de grote man van Los Lobos bij wijze van proef voor de vuist weg een mopje accordeon toevoegen aan een op zich eigenlijk al voltooid lied. Wanneer Dylan na afloop er het zwijgen toe zou doen, zo werd hem vooraf verteld, dan was hij voor het toelatingsexamen geslaagd.

Bij binnenkomst in de studio schudden ze elkaar de hand, waarna Hidalgo een stoel kreeg toegewezen en Dylan vervolgens pal tegenover hem plaatsnam. En spelen maar. Toen de laatste noot was weggestorven, zette de oude bard de koptelefoon af om opeens na een paar seconden stilte te mompelen: “Dank je wel.”